CULTUUR

Nieuwe namen voor Het Schlagerfestival in Hasselt

By Redactie
Nieuwe namen voor Het Schlagerfestival in Hasselt

Je zal ogen tekortkomen als je eind maart Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena bezoekt. Het decor en op de gigantische LED-schermen brengen een gigantische kermis tot leven, inclusief botsauto’s, achtbanen en draaimolens.

Met Laura Lynn, Lindsay, Willy Sommers, John Terra en Luc Steeno waren de eerste namen van Het Schlagerfestival 2019 al bekendgemaakt. De organisatie voegt met de lancering van het kermis-thema meteen ook drie straffe artiesten toe aan de line-up: Yves Segers, De Romeo’s en niemand minder dan Vader Abraham.

‘t Kleine Café aan de Haven

Vader Abraham is nog steeds de muzikale vader van De Smurfen, want mede dankzij zijn Smurfenlied werden de blauwe poppetjes wereldberoemd. De ontdekker van Mieke en vele andere artiesten scoorde niet alleen monsterhits met De Smurfen, ook zijn ‘’t kleine café aan de haven’ ging miljoenen keren over de toonbank.

“’Waar zijn die handjes?’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zijn net als ‘Café De Zwaan’ en ‘Ik schreeuw het van de daken’ nummers die vaak gedraaid worden op de kermis, waardoor ik geregeld gevraagd word op de feesten van de foorkramers”, zegt Yves Segers. “Ik kijk dan ook enorm uit om mijn nummers te brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt.”

Ze zijn razend populair en worden op handen gedragen door het publiek. De rekening was snel gemaakt om De Romeo’s terug te vragen voor Het Schlagerfestival. Dit jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en dat feestgeweld brengen ze mee naar Hasselt in 2019.

Het Schlagerfestival 2019 vindt plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondagnamiddag 31 maart 2019 in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider