CULTUUR

Helmut Lotti na tien jaar helemaal terug

By Redactie
Helmut Lotti na tien jaar helemaal terug

Helmut Lotti, Belgiës grootste zanger ooit, is tien jaar na ‘Time To Swing’ helemaal terug. Op 3 augustus lanceerde hij met enige trots zijn nieuwste single ‘My Girl’. Op 28 september volgde de full-cd ‘Soul Classics in Symphony’. En in november en december tourt Helmut Lotti doorheen het land. Maar er is meer. Op 23 en 24 oktober geeft hij een speciale showcase in een spiegeltent op het terrein van AED Studio’s in Lint.

‘Soul Classics in Symphony

‘Soul Classics in Symphony’, het nieuwste conceptalbum van de geboren Gentenaar Helmut Lotti, sluit tien jaar na ‘Time To Swing’ naadloos aan bij een weergaloze succes-saga die in 1995 begon met ‘Helmut Lotti Goes Classic’.

Helmut bewijst eens te meer zijn talent voor het zingen van melodieuze, romantische muziek, maar toont ook goede smaak voor vurige classic soul met zijn versie van ‘My Girl’. Deze song, geschreven door de legendarische Smokey Robinson en Ronnie White, is een van de mijlpalen van Motown en dé evergreen bij uitstek van The Temptations die er met frontzanger David Ruffin in 1964 hun eerste USA Billboard n° 1 hit mee scoorden.

Unieke televisie-opnamen

Dinsdag 23 en woensdag 24 oktober gaat Helmut verder op zijn herwonnen elan en neemt Vlaanderens grootste ooit een televisiespecial van ‘Soul Classics in Symphony’ op in … een spiegeltent. In alle exclusiviteit is de TV-opname in de spiegeltent aan de AED Studio’s in Lint meteen ook de ultieme showcase voor de officiële live première op zaterdag 17 november in de Elisabethzaal in Antwerpen.

Speelkalender

Zaterdag 17 november Koningin Elisabethzaal Antwerpen
Vrijdag 14 december Kursaal Oostende
Zaterdag 15 december Capitole Gent
Donderdag 27 december Bozar Brussel
Zaterdag 29 december Ethias Theater Hasselt
Woensdag 19 december Palais Des Beaux Arts Charleroi
Vrijdag 21 december Le Forum Luik

Meer informatie en tickets

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider