REIZEN

8 dagen Israël samen met Geena Lisa

By Frans Moens
8 dagen Israël samen met Geena Lisa

EEN MAGISCH SPROOKJE IN DE KLEUREN VAN DE ZON. HET BELOOFDE LAND VAN GODS VOLK, LAND VAN DE BIJBEL

Geen land ter wereld speelt al zo lang een rol in de wereldgeschiedenis als Israël. Her bevinden zich heilige plaatsen van Joden, Christenen en Moslims en vind je ruïnes uit Oudtestamentische, Romeinse en Ottomaanse tijden. Israël is een uitgelezen land voor een archeologisch avontuur, verrassende natuur en natuurlijk de altijd sfeervolle Middellandse Zee.

Wist je trouwens dat Geena Lisa in september mee reist naar Israël?

Programma

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Tel Aviv. Bij aankomst op de luchthaven worden we hartelijk verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger. Na de kamerverdeling in ons hotel trekken we naar een restaurant in de oude binnenstad voor het diner. Overnachting.

Dag 2

Ontbijt. We rijden naar Jaffa (Joppa), waar we een korte wandeling maken door pittoreske steegjes in de oude, versterkte stad. Nadien gaat het noordwaarts, langs de kust naar de archeologische ruïnes van Caesarea die gebouwd werden door Herodes de Grote ter ere van Augustus Caesar. Verder naar de mondaine havenstad Haïfa, gelegen aan de voet van het Karmelgebergte. Hier wonen voornamelijk moslims en joden samen. Nadien verder naar Tiberias voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar de Golanhoogten en bezoeken er de voormalige Syrische vestingwerken en de Druzendorpen. De sites zijn gelegen in de omgeving van de Banias, de bron van de rivier de Jordaan. We maken er kennis met het aanbod aan fijne en zeldzame wijnen. Een proeverijen introductie tot het wijnproductie proces maken het plaatje af. Onze rit gaat verder richting het Meer van Galilea en Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus.Vanaf de berg geniet u van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We zetten onze reis verder naar Nazareth, de vroegere verblijfplaats van Jozef en Maria. Hier hebben we o.a. de Basiliek van de Aankondiging. Deze werd gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen. Ook de bijhorende werkplaats van Sint-Jozef en de Mariabron mogen niet ontbreken. We rijden verder door de Jordaan vallei naar Beit Shean met zijn onlangs opgegraven amfitheater. We bezoeken er de opgravingen van deze prachtig bewaard gebleven Romeinse stad die werd verwoest door een aardbeving. Verder naar Jeruzalem voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan het oude Jeruzalem vanaf de Olijfberg. Hier hebben we een adembenemend uitzicht over de stad. Bezoek aan de joodse graven en grafspelonken. We dalen af naar de Hof van Olijven en brengen een bezoek aan de Basiliek der Doodsangst, bijgenaamd de ‘kerk van alle natiën’. De bouw ervan werd gefinancierd door verschillende landen. We wandelen verder via de verschillende staties van de Via Dolorosa tot aan de Heilige Grafkerk voor een uitgebreid bezoek. Vervolgens gaan we richting de Zionberg met de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, het graf van koning David en de Dormitio-abdij. Door naar Bethlehem, waar we een kijkje nemen in de Basiliek van de Geboorte, het Kribbeplein, de ‘Melkgrot’, en tot slot het klooster van Shepherd’s Field. Terug naar Jeruzalem waar we de dag afsluiten met een bezoek aan de Westelijke Muur, ook gekend als de Klaagmuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. We rijden naar de Scopusberg, langs de Britse begraafplaats WWI, het Hadassah-ziekenhuis en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Opnieuw een prachtig uitzicht, deze keer over de oude stad. We bezoeken ook Yad Vashem, het wereldherdenkings centrum voor de holocaust. In hartje Jeruzalem snuiven we de lokale cultuur op met Mahane Yehuda, een drukke markt die doet denken aan een Noord-Afrikaanse souk. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt rijden we door het uitgestrekte landschap van de Dode Zee naar Massada, gelegen op een afgelegen klif in de Woestijn van Judea. Verder langs de oase van Ein Gedi, waar we de watervallen aanschouwen, samen met de weelderige vegetatie en zeldzame flora en fauna. Op onze route bezoeken we ook de site van Qumran waar de Dode Zeerollen werden ontdekt. Bijna 1300 voet onder de zeespiegel is de Dode Zee gelegen, het laagste punt op het aardoppervlak. Als de omstandigheden het toelaten, hebben we even tijd om te “drijven” op het zoute, mineraalrijke water. Terug naar Jeruzalem voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Na het ontbijt nemen we jammer genoeg afscheid van dit diverse land. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

Hotels

Hotel BY14 **** in Tel Aviv

Het BY14 TLV Hotel biedt moderne kamers met gratis WiFi, een zonneterras, een gratis fitnessruimte en gratis fietsverhuur. Het strand van Tel Aviv ligt op 350 meter afstand. De kamers zijn allemaal voorzien van een lcd-tv, een minibar en hardhouten vloeren. De eigen badkamer is uitgerust met een föhn.

Hotel Golan **** in Tiberias

Het Golan Hotel ligt in het historische centrum van Tiberias. Het heeft een buitenzwembad met zicht over het Meer van Galilea en de Hermonberg. Gasten kunnen gratis gebruikmaken van de hot tub. De kamers van dit hotel hebben allemaal een prachtig uitzicht en hebben airconditioning en een kabel-tv.

 

Periode

26/05/2019 – 02/06/2019
01/09/2019 – 08/09/2019

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider