MUZIEK

25 jaar na zijn ontdekking keert Andrea Bocelli terug naar België

By Redactie
25 jaar na zijn ontdekking keert Andrea Bocelli terug naar België

Andrea Bocelli keert terug naar het Sportpaleis op zaterdag 21 maart 2020. Het zal dan exact 25 jaar geleden zijn dat de wereldster op het podium van Night of the Proms in het Sportpaleis schitterde. Misschien was jij er toen ook bij en herinner je je nog zijn adembenemende optreden toen.

In 202 zal de tenor zijn allergrootste successen brengen alsook beroemde en geliefde aria’s van de operawereld. Al deze grandeur wordt begeleid door een 70-koppig symfonisch orkest en 60-koppig koor, wat goed is voor meer dan 130 artiesten op het podium.

Bocelli veroverde miljoenen harten

Met zijn mix van klassieke en populaire muziek spreekt Bocelli miljoenen mensen aan. Hij heeft samengewerkt met enkele van de grootste popsterren ter wereld, zoals Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger en vele anderen. Hij veroverde ook de harten van Britse voetbalfans met een optreden voor het Premier League-winnende Leicester City van Claudio Ranieri in het King Power Stadium in 2016.

Bocelli blijft wereldwijd touren met grote optredens in de VS, Duitsland, Italië, Spanje, Brazilië, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, waar fans van zijn nieuwe muziek kunnen genieten.

In duet met wereldsterren op zijn nieuwe album

Op zijn nieuwe album Sì werkt Andrea Bocelli samen met enkele van ‘s werelds meest sensationele artiesten.

Vriend Ed Sheeran is na hun gezamenlijke hit Perfect Symphony opnieuw van de partij in de gloednieuwe song Amo Soltanto Te (geschreven door Ed op een tekst van Tiziano Ferro). Samen met de geweldige Dua Lipa is Andrea te horen op de single If Only. Ook de klassiek-populaire superster Josh Grobanen de klassieke sopraan Aida Garifullina gaan met Bocelli in duet op dit nieuwe album, dat op 26 oktober verschijnt bij Sugar/Decca. Het is meteen zijn eerste album met nieuw materiaal in 14 jaar: 16 nieuwe songs over liefde, familie, vertrouwen en hoop.

Met zoon Matteo Bocelli

Centraal op de nieuwe plaat staat een wervelend duet tussen vader en zoon.

De 20-jarige Matteo Bocelli treedt in de schijnwerpers en zingt samen met Andrea Fall On Me – een prachtig en aangrijpend lied over de band tussen ouder en kind. Deze song zal ook te horen zijn tijdens de aftiteling van de langverwachte nieuwe Disneyfilm The Nutcracker and The Four Realms met o.a. Keira Knightley, Mackenzie Foy, Helen Mirren en Morgan Freeman, die vanaf 31 oktober in de bioscoop te zien is. De single is nu al verkrijgbaar en gaat gepaard met een prachtige videoclip vol nooit eerder getoonde foto’s uit het familiealbum van Andrea en Matteo.

Internationale superster

Andrea Bocelli, die op 22 september 60 jaar is geworden, heeft voor zijn nieuwe album familie en vrienden opgetrommeld. De plaat werd opgenomen bij hem thuis in Italië en werd geproducet door de legendarische Bob Ezrin (Pink Floyd, Lou Reed, Alice Cooper, Deep Purple, Thirty Seconds To Mars, enz.). Een van de songs werd geproducet door Mauro Malavasi, een andere door Andrea’s oude vriend Pierpaolo Guerrini.

Andrea gaat niet alleen in duet met zijn zoon Matteo. Zijn andere zoon, Amos Bocelli, speelt piano op de akoestische versies van Sono Qui en Ali di Libertà. Het lied Vivo is bovendien een emotioneel eerbetoon aan zijn vrouw Veronica. If Only (zijn duet met Dua Lipa) werd mee geschreven door Francesco Sartori en wijlen Lucio Quarantotto. Die laatste schreef ook mee aan Bocelli’s superhit Con Te Partirò, die meer dan 20 jaar geleden werd uitgebracht en uitgroeide tot een van bestverkopende klassieke singles ooit.

Ondanks zijn nederige houding is Bocelli een internationale superster van de klassieke muziek. Hij trad op voor pausen, presidenten en koningen, stond in de grootste concertzalen en operahuizen ter wereld, en verkocht al 85 miljoen albums. Hij was te gast op grote internationale evenementen, waaronder de Olympische Spelen en het WK voetbal, en zong voor volle stadions. Hij kan prat gaan op een Golden Globe, 7 Classical BRITs, 7 World Music Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Op zaterdag 21 maart 2020 keert deze Italiaanse superster terug naar het Sportpaleis in Antwerpen.

Tickets gaan in verkoop vanaf dinsdag 30 oktober 2018 onder meer via www.gracialive.be.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider