9 tips om zuinig te verwarmen

By Aterno gesponsorde content
9 tips om zuinig te verwarmen

De winter is begonnen en brengt weer koude dagen met zich mee. Tijd dus om wat concrete tips te verzamelen om zo zuinig mogelijk te verwarmen tijdens de komende maanden.

1. Investeer in een energiezuinig verwarmingssysteem.
Heel wat huizen beschikken nog over een oude ketel, die veel meer verbruikt dan je denkt. Een thermodynamische boiler is hét systeem dat jouw portefeuille niet geheel plundert en ook nog eens erg milieuvriendelijk is. Met andere woorden: een echte aanrader.

2. Kies voor een slimme thermostaat.Met een slimme thermostaat kan je de actieve uren reguleren. Bovendien zijn dergelijke toestellen zelflerend. Het apparaat leert wat je warmtebehoeften zijn en gaat zo beter verwarmen, op een economisch interessante manier voor jou.

3. Zet je thermostaat een graadje lager.
Moet het echt 22 graden zijn bij je thuis? Een graadje minder voel je vaak niet echt, maar geeft wel een mooi resultaat op je energierekening. Je kan door je thermostaat een graad minder te zetten namelijk tot wel 6% besparen op je verwarmingskosten.

4. Maak goed gebruik van je gordijnen.
Met goede gordijnen hou je de warmte goed binnen en blijft de koude buiten. Perfecte manier om je chauffage geen overuren te laten draaien.

5. Zet je thermostaat op nachtstand.Een uur voor je gaat slapen kan je je thermostaat al op nachtstand zetten. Dat maakt de temperatuur om te gaan slapen aangenamer (en gezonder). Daarnaast scheelt het ook nog eens een uur in extra energieverbruik.

6. Schakel de verwarming in ongebruikte ruimtes uit.
Het is niet nuttig om een ruimte die je niet gebruikt te verwarmen, tenzij je er binnen vijf minuten in wilt gaan zitten. Het enige waar je wel moet op letten is dat de ruimte zeker vorstvrij is, zodat je chauffage niet stuk gaat.

7. Zet de temperatuur van je boiler wat lager.
40°C is voldoende voor je sanitair. Als je bacteriën wil vermijden, kan je eventueel je warm water op 65°C opslaan.

8. Dicht eventuele tochtgaten.
Je zou verbaasd zijn hoeveel tocht er soms stiekem kan binnenkomen. Probeer tochtgaten zoveel mogelijk te dichten met tochtstrips of tochthonden om je warmte niet te laten ontsnappen.

9. Combineer verwarming met warme kleren.
Je verwarming te hoog zetten is niet goed voor je rekening, voor het milieu en ook niet voor je gezondheid. Rondlopen met een dikke trui of dekentje is bovendien dubbel zo gezellig: een erg goed idee dus!

Wil je nog meer tips om energiezuinig te verwarmen? Download dan zeker de gratis gids van Aterno en ontdek hoe je binnenkort al vlot kan besparen op je factuur.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider