WERK

Zes argumenten om je nieuwe werkgever te overtuigen

By Redactie
Zes argumenten om je nieuwe werkgever te overtuigen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt is dat zo al spannend genoeg. Voor een vijftigplusser is deze uitdaging des te groter net omdat er veel vooroordelen bestaan bij werkgevers. Dat is jammer, want als we met z’n allen langer moeten werken, is het ook logisch dat iedereen evenveel kansen krijgt op de arbeidsmarkt. 

Coach Marlies Geypens van Kando Channel zet zes argumenten voor je op een rijtje om je nieuwe baas te overtuigen. Doe je er je voordeel mee volgende keer je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

1/ Loyaliteit is geen holle slogan

We zijn op zoek naar zekerheid, stabiliteit en minder naar promotie. We zullen minder snel geneigd zijn weg te gaan net omdat we zekerheid zoeken.

2/ Maturiteit als plusplunt

Als werknemers zijn we opgegroeid in een omgeving waarin werken beschouwd werd als een evidentie. Vijftigplussers zijn ook rustiger op de werkvloer, kunnen gemakkelijker bemiddelen. 

Onze competenties zoals inzicht, sociale vaardigheden, efficiëntie, verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid zijn in de loop der jaren verbeterd.

Maturiteit komt trouwens voort uit fouten die ooit werden gemaakt. Toon aan wat je hieruit hebt geleerd en geef een voorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Je mag gerust benadrukken welke weg je hebt afgelegd om de kennis en ervaring die je vandaag hebt te bereiken. Op deze manier ben je de recruiter al een stap voor. Een logische vraag is dan om een voorbeeld te geven van je sterke en zwakke punten. Wees voorbereid om hierop te beantwoorden.

3/ Massa’s praktische ervaring

Door de inzichten en jarenlange ervaring zijn we sneller inzetbaar en hebben bijgevolg dus ook een kortere inwerkperiode.

4/ Meer passie, meer kwaliteit

Werken met hart en ziel zorgt voor betere kwaliteit. We gaan werken vooral voor het sociaal contact, werken houdt ons jong en bovendien … ons huis is al afbetaald (of toch bijna).

5/ Kinderen zijn al lang het huis uit

Onze kinderen zijn het huis al uit of trekken hun plan waardoor we flexibeler kunnen omspringen met overuren en tijdens vakantieperiodes aanwezig zijn.

6/ Helemaal niet duurder

Het fabeltje dat we te duur zijn, helpen we ook graag de wereld uit. We hebben namelijk zoveel voordelen. Er bestaan hoe dan ook subsidies en tegemoetkomingen om werkgevers om vijftigplussers in te schakelen, en geen schoolverlater. Je kan ook zelf altijd gebruikmaken van loopbaancheques om je kansen af te dwingen.

Het is cruciaal om te blijven gaan voor je kansen. De mogelijkheden zijn er. Het kan soms frustrerend zijn als je niet meteen wordt aangeworven. Of te horen krijgt, dat je te duur of te oud bent. Dat ben je niet! Dit mentaliteitsprobleem moet dringend veranderen bij recruiters. Blijf geloven in je kansen! We steunen jou!

P.S. Wees hoe dan ook altijd eerlijk over je leeftijd. 🙂 Vooral kleinere bedrijven geven sneller de voorkeur aan een vijftigplusser. Laat gewoon zien dat je jong van geest bent en zin hebt om aan de slag te gaan.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider