WERK

Werk vinden na je 50ste…

By Redactie
Werk vinden na je 50ste…

We kregen onlangs deze vraag van Christa:

“Ik ben 55 en binnenkort op zoek naar een andere job, ik ben nog volop aan het exploreren wat ik kan en wil. Maar een van mijn bedenkingen is dat ik het zal moeten hebben van netwerking. Een nieuwe job valt immers niet zomaar in je schoot. Hoe begin ik daaraan? Het handvol vriendinnen die ik heb, zijn heel goed ter emotionele ondersteuning, maar ik zie uit die richting niet direct een jobvoorstel te komen.”

We antwoordden haar dit:

“Dag Christa, dank je wel voor je vraag. Netwerking is altijd belangrijk en is nog belangrijker naarmate je ouder wordt. Goed dat je bezig bent met het exploreren van wat je kan én wil. Want dat is het halve werk. Ik zeg vaak: “De enige zekerheid die je hebt, zijn je talenten!” Dus het is belangrijk deze te kennen én deze te benoemen.

Als jij je netwerk wil inschakelen, moet het kristalhelder zijn hoe ze je kunnen helpen. Hoe concreter de functie waarnaar je zoekt, hoe beter. Netwerken zonder precies te weten wat je wil, is alleen maar frustrerend. Ofwel hoor je helemaal niets van je netwerk, ofwel sturen ze je de foute dingen door. Dus die zelfanalyse is cruciaal.

De volgende stap is je visie op netwerken te verbreden. Je spreekt over een handvol vriendinnen. Ongetwijfeld ken je meer mensen dan enkel hen. Welke namen zitten er in je telefoon? Wie ken je via social media (LinkedIn, Facebook)? Als je niet meer aan het werk bent of je werkgever weet dat de samenwerking binnenkort stopt, gebruik dan social media actief door daar je professionele doelstelling te vermelden.

We merken dat veel mensen niet weten dat er een Vlaamse subsidie is, om hulp te krijgen om samen met een loopbaancoach aan de slag te gaan met deze topics. Voor €80 krijg je 8 u coaching (werkelijke waarde is €1.100). Je coach kan je helpen bij het verwoorden van je talenten, te kijken met jou welke functie bij je past, de opmaak van je cv en LinkedInprofiel, de voorbereiding van je sollicitatiegesprek, een actieplan opmaken enz.

En we hebben goed nieuws! Dagelijks horen we zoveel geweldige verhalen van 50 en 60+ers die bij ons aankloppen en aan de slag gingen met hun Personal Branding (door inzet van hun loopbaancheques), én zelfs kunnen kiezen tussen verschillende jobs. Wat zij kunnen, kan jij ook! Je leest er meer over in ons gratis eBook Personal Branding, wat je kan aanvragen via www.passionforwork.be. Heel veel succes Christa!”

Katrin Van de Water
zaakvoerster Passion for Work

Download hier het gratis eBook Personal Branding

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider