FINANCIEEL

Seniorenvoordeelkaart blijkt te mooi om waar te zijn

By Redactie
Seniorenvoordeelkaart blijkt te mooi om waar te zijn

Niet alles wat blinkt, is goud. Dat geldt volgens het Europees Centrum voor de Consument België (ECC) ook voor de Seniorenvoordeelkaart die na Nederland ook in ons land werd gelanceerd.

Het Europees Centrum voor de Consument België (ECC) beoordeelt de Seniorenvoordeelkaart “alles behalve voordelig”.

“Seniorenvoordeelkaart ronselt per mail en met online-advertenties nieuwe leden. Voor 28,95 euro per jaar ontvangen zij gratis een welkomstgeschenk en geeft de lidkaart “kortingen en voordelen op zowel dagelijkse uitgaven, uitjes zoals een restaurantbezoek of een stedentrip en vaste lasten, bijvoorbeeld uw energierekeningen.”

“Maar is het aanbod werkelijk zo interessant als Seniorenvoordeelkaart voorspiegelt”, stelt het ECC zich de vraag.

“Zowel ECC België als de Federale Overheidsdienst Economie en De Inspecteur van Radio 2 kregen klachten over de voordeelkaart. De beloftes van Seniorenkaart blijken schimmig en het is niet duidelijk of ze die kunnen waarmaken. Ook wordt de kaart op misleidende manier aan de man gebracht. Zo is het niet duidelijk dat u een betalende overeenkomst afsluit als u in het aanmeldformulier de ‘Start direct met besparen’-knop aanklikt.”

Het advies van ECC België is dan ook om geen Seniorenvoordeelkaart aan te schaffen.

Herroepingsrecht

Wat als je al een voordeelkaart hebt aangeschaft? “Heb je zo’n kaart besteld, maar bedenk je je toch? Dan kan je twee dingen doen”, stelt het radioprogramma De Inspecteur op Radio2.

“Is het nog geen 14 dagen geleden dat je de kaart kreeg? Dan kan je nog altijd gebruik maken van het herroepingsrecht, hiermee kan je jouw aankoop ongedaan maken. De termijn van 14 dagen begint te lopen van zodra je jouw voordeelkaart hebt ontvangen. Dat staat zo in de algemene voorwaarden van het bedrijf.”

“Heb je jouw seniorenkaart al gebruikt of is het langer dan 14 dagen geleden dat je ze aangekocht hebt? Dan moet je ze opzeggen volgens de voorwaarden van het verkoopscontract. In dat geval krijg je je geld niet terug en ben je een jaar lang lid. Profiteer dus zoveel mogelijk van alle voordelen. Belangrijk: wil je je lidmaatschap na een jaar opzeggen, dat moet je het opzeggen vóór dat jaar eindigt. Doe je dat niet, dan wordt jouw lidmaatschap opnieuw voor een jaar verlengd.”

Ook Okra waarschuwt voor voordeelpas

“Te mooi om waar te zijn? Ja, wel degelijk. Laat je dus niet misleiden! De Federale
Overheidsdienst Economie kreeg al verscheidene klachten binnen. Ook OKRA onderzocht samen met Test Aankoop de kaart. Wij en de FOD Economie zijn het er over eens: koop geen Seniorenvoordeelkaart”, klinkt het ook bij Okra, de vereniging van, voor en door 55-plussers met meer dan 200.000 leden. “Het bedrijf is daarenboven uiterst opdringerig en stuurt snel dreigende boodschappen. Ook in Nederland viel het bedrijf intussen door de mand.”

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

1 comment

Slider