WERK

Ben jij hoogsensitief (HSP)?

By passion for work gesponsorde content
Ben jij hoogsensitief (HSP)?

HSP’s weten het vaak niet

Maar liefst 15 tot 20 procent van de bevolking is hoogsensitief, maar de meerderheid beseft het niet. HSP’s voelen zich vaak anders maar weten niet hoe verschillend ze zijn. Omdat ze dit niet kunnen plaatsen, gaan ze ervan uit dat andere mensen op min of meer dezelfde manier denken en voelen. Of proberen ze zich aan te passen. En daar loopt het vaak fout.

Ben jij hoogsensitief?

Het is heel belangrijk om te weten of je hoogsensitief bent. Pas dan kan je je levensstijl aanpassen en er de vruchten van plukken. Hoe kan je dit herkennen bij jezelf?

Dit kunnen enkele indicatoren zijn:

▷ Onrecht en onechtheid maken je kwaad

▷ Je bent op zoek naar zingeving

▷ Je voelt je anders en soms eenzaam

▷ Je hebt een aparte kijk op de dingen

▷ Je kan en wil niet in de pas lopen

▷ Je wil voortdurend nieuwe dingen bijleren

▷ Je beleeft je emoties heel intens

▷ Je wil graag iets bijdragen aan de wereld

 

Herken je jezelf in deze omschrijvingen? Dan is er een kans dat je hoogsensitief bent. Wil je meer zekerheid, doe dan de test.

 

Ken je gebruiksaanwijzing

Mensen die ontdekken dat ze hoogsensitief zijn, kunnen dingen die eerst vreemd leken beter plaatsen. Het is net alsof ze hun eigen gebruiksaanwijzing krijgen. Ze krijgen zicht op hun waarden en talenten en gaan er rekening mee houden. Door rekening te houden met de volgende tips kan je leren bepaalde aspecten van jezelf te accepteren. Het doel is: anders levenmeer energie hebben en uiteraard gelukkiger zijn.

Ben je hoogsensitief, dan heb je sneller last van stress, lange werkdagen en een drukke werkomgeving. Vermijd problemen door deze tips te volgen:

▷ Neem meer rust, je zal productiever zijn

▷ Reserveer tijd alleen of zoek de natuur op

▷ Vermijd drukke, competitieve omgevingen

▷ Laat schuldgevoelens los over wie je bent

▷ Wees jezelf, pas je niet aan anderen aan

 

HSP en werk

Een hoogsensitief persoon voelt zaken snel aan en kan informatie beter en uitgebreider verwerken. De voorwaarde: een rustige werkomgeving zonder teveel druk of kritiek. Bovendien is een HSP vaak gewetensvol, loyaal, gericht op kwaliteit en met veel inzicht in mensen en processen.

Bekijk hier een masterclass video waarin precies verteld wordt wat hoogsensitiviteit is en hoe je ermee kan omgaan in je werk.

Meer lezen over HSP?

Hier kan je enkele HSP-boekentips terugvinden.

Aan de slag? In 5 stappen weten wat je wil

Ben je hoogsensitief? En wil je meer energie in je werk? Wil je zicht krijgen op je professionele gebruiksaanwijzing? In het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’:

▷ Maak je je carrièrepaspoort: je professionele gebruiksaanwijzing met jouw waarden, je talenten en beroepen die bij je passen

▷ Stuur je je carrière in de richting die je energie geeft

▷ Timmer je aan je eigen weg en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers

Om burn-out of bore-out te voorkomen is het belangrijk om te ontdekken wat je zelf kan doen om de energie die je van je werk krijgt te verhogen. Personal Branding werkt doeltreffend voor zowel professionals, ondernemers als bedrijven. Maak een baan voor het leven in plaats van een leven vol banen. Wil je meer weten over hoe je met Personal Branding je droombaan- of bedrijf realiseert? Download dan hier het gratis e-book. Veel leesplezier!

 

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider