Gezondheid

Hoe vermijd je droge winterhanden? Wat zijn jouw tips?

By Redactie
Hoe vermijd je droge winterhanden? Wat zijn jouw tips?

Droge winterhanden zijn soms pijnlijk. De oorzaak van alle ellende hoef je niet ver te zoeken. De kleine bloedvaatjes in je handen vinden vrieskou namelijk niet zo leuk. Als je handen daarna weer opwarmen, dan wordt het pas helemaal vervelend. Je huid gaat jeuken, je zoekt verlossing door te krabben en net daardoor ontstaan piepkleine kloofjes en scheurtjes die zorgen voor rode, geïrriteerde handen.

Wat kan je dus doen om droge, ruwe winterhanden te voorkomen?

Winterbalsems! Je vindt bij apotheek of in de gespecialiseerde drogisterij verschillende winterbalsems om je handen te verzorgen. Opgelet! Kijk na hoeveel water je favoriete handcrème bevat. Want water kan bevriezen, en dat wil je bij voorkeur vermijden.

Het is uiteraard verder nog altijd beter voorkomen dan genezen. Draag daarom tijdens de winter handschoenen. Zorg dat je altijd een mooi paar warme handschoenen hebt klaar liggen als je naar buiten moet.

Wat je beter niet meteen doet als je van buiten komt, is je koude handen onder de kraan met warm water houden. Dat maakt het alleen nog erger.

Bovendien heb je ook meer kans op winterhanden als je je handen vaak wast (of moet wassen) met zeep. Sla – als het kan – bijvoorbeeld in de winter ook al eens vaker een afwasbeurt over. 😉

Verder hebben handverzorgingsproducten zonder parfum de beste uitwerking. Wat wel kan zijn verzorgingsproducten die ureum bevatten. Deze stof houdt het vocht in de huid vast en is met andere woorden ideaal om een droge, schilferende huid te voorkomen.

Wat is jouw remedie tegen droge winterhanden. Deel het met onze lezers in de comments.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider