Voeding

Gin op basis van honing: gezond en lekker

By Redactie
Gin op basis van honing: gezond en lekker

Olivier Roels en Michaël Van Lent (foto) lanceerden in september 2016 hun Save The Queen Gin gemaakt op basis van stadshoning. Het duo reist sindsdien het hele land rond op zoek naar honing om in hun gin te verwerken. Zo ontstaat telkens een heerlijke gin met de honing uit die bepaalde streek.

“Zonder bijen overleeft de natuur niet, en verdwijnt het groen uit de steden. Het is de problematiek rond bijensterfte die ons heeft aangezet om zelf imker te worden”, vertelde Olivier Roels toen aan Het Nieuwsblad bij de start van Save The Queen Gin.

Met de honing die hun twee bijenkasten opleverden, gingen ze aankloppen bij likeurstokerij De Moor in Aalst. Het resultaat is een (h)eerlijke, lekkere gin die Save The Queen Gin werd gedoopt.
Onlangs rijpte dan het plan om op basis van de gin een vlierbloesemlikeur te stoken. Deze is sinds september 2017 beschikbaar.

Dus bij elke gin die je drinkt, help je de bijen overleven. Bovendien is het ook lekker én gezond.

Mocht je nog twijfelen? Lees op Newsmonkey “waarom gin-tonicdrinkers keigoed bezig zijn“. Alle gekheid op een stokje. Libelle heeft het echt uitgezocht waarom gin drinken goed is voor je gezondheid. 😉

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider