Voeding

Deze panna cotta van witte chocolade laat niemand onberoerd

By Redactie
Deze panna cotta van witte chocolade laat niemand onberoerd

Elk recept met chocolade is op voorhand een succes. Deze panna cotta van witte chocolade is dat absoluut ook. Zéker als je de panna cotta zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • 2 dl room (30 % V.G.)
  • 2 dl melk
  • 150 g witte chocolade
  • 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 koffielepel suiker
  • Frambozencoulis
  • framboos

Hoe pak je het aan?

1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

2. Smelt de chocolade, voeg de room, 2 dl melk en de vanillesuiker al roerend in een kookpot toe. Breng het geheel tot aan het kookpunt en neem dan de kookpot van het vuur.

3. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder het mengsel tot ze volledig opgelost zijn.

4. Zet de kookpot in koud water en roer tot de panna cotta lauw is.
5. Verdeel over 6 glazen en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.

6. Versier daarna met frambozencoulis en framboos

Deze panna cotta van witte chocolade is om duimen en vingers af te likken. Gegarandeerd een succes als je dit dessert op tafel zet!

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider