Gezondheid

Anja Copejans: “Perfectionisme is een belemmerende overtuiging”

By Redactie
Anja Copejans: “Perfectionisme is een belemmerende overtuiging”

Perfectionismecoach Anja Copejans stelde op 23 oktober haar nieuw boek met de welluidende titel ‘Perfectionisme is a bitch’ voor. De auteur vierde gisteren bovendien ook haar vijftigste verjaardag.

“50 en rotverwend met een sterrenrestaurant, kaartjes, wensen, cadeautjes, waardebons en te plannen date-nights … Overweldigend was het en ik genoot maar de dag vloog voorbij”, schrijft ze op haar Facebookpagina. “En nog voor ik het besefte was het tijd voor mijn boekvoorstelling”.

“Zelfzorg is prioritair”

“Perfectionisme is het visitekaartje van faalangst en de drang naar zelfbevestiging voor datgene wat je doet. Het kernwoord van perfectionisme is ‘moeten’ wat we door coaching ombuigen naar ‘willen’. Bij alles wat je doet, denk je dat je geen andere keuze hebt. Dit is echter niet meer dan een belemmerende overtuiging”, schrijft Copejans op haar website.

“Als trainer en perfectionismecoach gebruik ik mijn skills met passie in onderwijs en bedrijven maar ook met individuen die merken dat hun drang naar perfectionisme hun leven negatief beïnvloedt. Ik vind het zelf geweldig mijn coachees te zien groeien en veranderen doorheen het traject op hun tempo.”

“zelf ben ik een afgekickte perfectionista pur sang die ondertussen terug voluit geniet van het leven, lekker eten, houdt van details en mooie dingen net als de seizoenen en natuur. Zelfzorg vind ik prioritair omdat dit ook je omgeving positief beïnvloedt. Alle geluk begint bij jezelf.”

“Perfectionisme zorgt voor negatieve stress”

“Perfection is a bitch” wordt uitgegeven door uitgeverij Witsand.

“Het is een boek dat niet alleen de theorie van perfectionisme an sich belicht maar ook mijn persoonlijke ervaring. Ik bied de lezer de uitdaging aan om stil te staan bij zichzelf en in hoeverre perfectionisme voor negatieve stress zorgt in zijn/haar leven. Ook geef ik de nodige tips & tricks mee om het vanaf nu helemaal anders te doen. Omdat goed goed genoeg is, voor een leven in balans”, aldus de auteur.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

1 comment
  1. Avatar
    Anja Copejans

    Mooi artikel…binnenkort schrijf ik er zelf eentje! Momenteel volg ik de flow…wie me wil ontmoeten op de boekenbeurs, ik ben er op 28 en 31.10, 2, 3 en 10 november op de stand van uitgeverij Witsand. Be my guest…x

Slider