HOBBY'S EN VRIJE TIJD

Ouderen maken hun entree op internationale gaming toernooien

By Redactie
Ouderen maken hun entree op internationale gaming toernooien

Wie beweert dat videogames enkel voor nerdy kids zijn, kent The Silver Snipers niet.

Dit all senior Counterstrike team neemt deel aan grote gamintoernooien en maakt op dit ogenblik zelfs een wereldtour. Op 4 oktober speelde het team een toernooi in Moskou, Rusland. Op 25, 26 en 27 oktober is het te gast op de Paris Games Week in Frankrijk. “Our mission is to put different into gaming and show that age is just a number”, klinkt het vastberaden.

The Silver Snipers is een initiatief van de Zweedse tak van computerbouwer Lenovo. Het bedrijf was ervan overtuigd dat ouderen net zo goed hun mannetje kunnen staan in de wereld van professionele gaming en dus ging men op zoek naar een team.

In totaal werden vijf ouderen – elk ouder dan zestig jaar – geselecteerd en getraind om op het hoogste niveau deel te nemen aan de competitie rond het populaire computerspel Counterstrike. Hun eerste uitdaging was het Dreamhack Digital Festival in Finland waar ze het zouden opnemen tegen top-gammersvan over heel de wereld. Helaas bleek het team niet opgewassen tegen het jeugdige talent.

Het vijftal laat echter de moed niet zakken en gaat dit najaar zelfs op tour. Bovendien hebben ze intussen navolging gekregen van onder Grey Runners, eveneens een seniorenteam dat zich heeft gespecialiseerd in Counterstrike.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Slider